Videot
Marraskuu 2013
Antediluvian Anthem
Kolmannen levyn ensimmäisen singlen videon kuvauksia varten Snowclone haki kontrastia kotimaisesta perinnemaisemasta ja teollisesta realismista.
Joulukuu 2011
Stoic
Stoiciin asti jokainen Snowclonen videoprojekti oli ollut edellistä massiivisempi, ja oli selvää, ettei puitteita voinut loputtomasti kasvattaa. Oli siis aika tehdä jotain aivan muuta. Lukuisten artistien maailmankiertuevideoiden inspiroimana Tero otti kameran mukaan matkatessaan Japaniin vuodenvaihteeksi 2011-2012 kuvatakseen sikäläistä elämänmenoa ja suosikkipaikkojaan.
Tuloksena on montaasi Japanin lukuisista kontrasteista. Videolla esiintyvät muun muassa (Teron mielestä (toim. huom.)) maailman upein rakennus Kioton päärautatieasema sekä maailman romanttisin paikka Tatsumibashi-silta, niin ikään Kiotossa. Muita olennaisia nähtävyyksiä ovat Shinjukun kaupunginosa, Meiji-temppeli, Hachiko-koiran patsas, Takeshita-ostoskatu ja Pradan myymälä Tokiossa, Umeda Sky Building ja Kaiyukan-akvaarion eläimet Osakassa sekä tietenkin itse Fuji-vuori.
Toukokuu 2010
Breaking Space
RSY-levyn toista singleä varten ryhdyttiin kaikkia aiempia suureellisempaan videoprojektiin. Ajatuksena oli myös tehdä ensimmäinen video, joka ei suoraan kertoisi kappaleen tarinaa. Tyylilajin koodinimeksi valittiin "Twin Peaks". Kolmetoista kuukautta keväisessä Jyväskylässä haahuilua myöhemmin valmiina oli entistäkin täyteenahdetumpi video, joka jättää, samoin kuin kappaleen teksti, katsojalle paljon tulkinnanvaraa.
Moni on kysynyt, viilsikö Anna oikeasti itseään partaterällä ja leikkasiko hän oikeasti hiuksensa keittiösaksilla. Vastaukset ovat ei ja kyllä. Kolmas yleinen kysymys koskee videossa seikkailevaa kirjoitusmerkkiä. Se on tietenkin itse Radical Simplified Yellow, Snowclonen toisen albumin nimi. Teron ja Annan seurana videossa esiintyvät Kati Clements, Elina Kilappa, Jussi Komulainen, Hendrik Kalb ja Elina Mattila.
Elokuu 2009
Snowclonen ensimmäisiä ei-joulukuisia videokuvauksia vietettiin bändin kaksivuotisjuhlan merkeissä. Ohjelmassa oli laatia materiaalia ensimmäisen levyn viimeistä ja toisen ensimmäistä videota varten.
Working Title
Alun perin tarkoituksena oli kuvata kaksi videota, jotka kertoisivat saman tarinan kaksi eri puolta. WT olisi esitellyt tähtipariskunnan ja toistaiseksi julkaisematon kappale Tears on the Silver Screen tavikset. Molemmat päätettiin kuitenkin lopulta mahduttaa samaan pakettiin, minkä lopputuotteena oli video, jossa tapahtuu enemmän kuin yhdellä katselukerralla ehtii sisäistää. Toisaalta yksinkertaisuus ei olekaan koskaan ollut Snowclonen videoiden luontainen ominaisuus :D
Avainkuvauspaikat järjestyivät avuliaiden tuttavien kodeista, ja lapsetkin saatiin lainaan. Sivurooleissa esiintyvät Kati Clements, Jussi Komulainen, Lahja ja Rauha Laurila sekä Juha ja Rafael Sorva. Videosta tehtiin saman tien myös suomenkielinen versio, joka on joinkin osin erilainen.
My Song
My Songin video syntyi tavallaan Working Titlen sivutuotteena, sillä se vaati huomattavasti vähemmän järjestelyjä ja mahtui samaan viikonloppuun mainiosti. Idea videoksi oli ollut olemassa jo yli vuoden. Lisäksi kaikki olivat yhtä mieltä, että MS ei ollut vielä kappaleena saanut ansaitsemaansa huomiota ja video voisi auttaa tässä.
Kappaleen teemaan ja tunnelmaan sopivasti videossakin haettiin tavallista vähemmän koomista otetta, vaikkei Snowclone mitään täysin otsa kurtussa teekään. Annan mereen ripottelema tavara on muuten aitoa tuhkaa, tosin peräisin poltetuista maitotölkeistä eikä ihmisestä. Maisemat löytyivät Helsingin Ruoholahdesta, joka esiintyy monessa muussakin Snowclonen videossa. Myös My Songista tehtiin kaksi kieliversiota.
Joulukuu 2008
Heart-Shaped Ice
Jo perinteeksi muodostuneesti toinen videosessio järjestettiin joulukuussa, mutta tällä kertaa Oulussa, koska vuorossa oli Heart-Shaped Ice, joka ei olisi onnistunut ilman lunta ja jäätä. Kuuraiset puut ehtivät sulaa viikkoa aikaisemmin, mutta onneksi lumi ei silti loppunut kesken.
Tällä kertaa Anna oli itse ensimmäistä kertaa mukana, joten mukaan saatiin lauluotoksiakin. Myös tanssia piti olla, onhan kyse dance-biisistä. Snowclonen tavaramerkin mukaisesti tarina liittyy kiinteästi sanoitukseen ja kuvasto on täynnä symboliikkaa.
Joulukuu 2007
Snowclonen ensimmäiset videot kuvattiin Helsingissä itsenäisyyspäivänä. Sää oli juuri niin kolea, sateinen ja tuulinen kuin ajankohdasta ja paikasta voi päätellä, mutta ainakin Waiting for Lifen tunnelmaan tämä sopi mitä parhaiten, vaikkeivät kaksipäiväiset kuvaukset olleetkaan mikään mieltäylentävin kokemus ja puolet tiimistä onnistui hankkimaan muistoksi kunnon flunssat.
Kuvauksissa oli säävaraus, sillä sateessa käveleminen ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, jollei sada. Mikäli olisi veden sijaan tullut lunta, olisi WfL:n sijaan kuvattu Heart-Shaped Ice, mutta hankeen ei päässyt pääkaupungissa hukkumaan koko talvena 07-08. Anna ei näissä videoissa ääntä lukuunottamatta esiinny, sillä hän oli kuvausten aikaan Afrikassa. Sen sijaan rooleissa nähdään ammattitaitoisia (yli)näyttelijöitä Teron elokuvatuotantojoukoista.
Red Light Stop Sign
Hyvin tarinakeskeinen tuli myös RLSS:n videosta. Epäluotettava mies pettää tapansa mukaan lupauksensa, mutta tällä kertaa päähenkilö vaikuttaa päättäneen heittää perhearvot (tai ainakin pihakadun) menemään. Kati Clements sädehtii tällä kertaa pääroolissa.
Waiting for Life
WfL:n video on uskollinen kappaleen tarinalle. Päähenkilö kyllästyy odottamaan mutta saa huomata mahdollisuuksiensa menneen. Vahingoniloisten ohikulkijoiden rooleissa ilkamoivat Kati Clements ja Ilari Sani.